Analist Barclays bullish over Nokia

Barclays is positief over Nokia voor 2011 en ziet ruimte voor een flinke margeverbetering. Het koersdoel is $14.

De analisten van Barclays rekenen voor 2012 op een winst per aandeel van $1,12 en misschien wel $1,35, terwijl de gemiddelde consensus $0.97 is.

Volgens Barclays heeft Nokia genoeg ruimte voor margeverbetering, mede vanwege het hoge bedrag dat aan R&D wordt gespendeerd. Jaarlijks is dat €3 mrd, ofwel 10% van de omzet, wat veel meer is dan concurrenten (RIMM 6-7%).

De van Microsoft overgekomen nieuwe CEO Elop zal aansturen op hogere operationele marges, die volgens Barclays uit kunnen komen op 15% in 2012 tegen een eigen voorspelling van Nokia van 10-12%.

Voor het huidige kwartaal wordt gerekend op 129 miljoen verkochte telefoons, waarvan er 4 miljoen draaien op het onlangs geintroduceerde Symbian 3. De komende maanden worden verbeteringen voor dit besturingssysteem gezien, gevolgd door de introductie van nog meer nieuwe toestellen.

Het grote vraagteken volgens Barclays is of Nokia een sterke smartphone kan lanceren die draait op het samen met Intel ontwikkelde MeeGo besturingssysteem. De analisten verwachten dat Nokia hier in februari meer over zal loslaten.

Het advies voor Nokia is overweight, waarbij de analisten van Barclays een koersdoel van $14 voor de ADRs hanteren.

De informatie in deze bijdrage is afkomstig uit betrouwbaar geachte bronnen en is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.