Analisten bullish over aandeel General Motors

Het aandeel van het nieuwe General Motors bereikte gisteren op Wall Street een nieuwe hoogste koers nadat verscheidene analisten na de zogenaamde stille periode na de beursgang met positieve rapporten kwamen.

GM bereikte dinsdag intraday een nieuwe 52-week high (wat natuurlijk betrekkelijk is gezien de beursgang van slechts enkele weken geleden) op $35,99 om vervolgens te sluiten op $35.32.

Zes weken gelden was de IPO van GM de grootste beursgang uit de geschiedenis voor de Verenigde Staten met een omvang van $23,1 mrd. Een aandeel van het nieuwe GM ging naar de beurs voor $33.

ANALISTEN POSITIEF
Morgan Stanley is het meest bullish over General Motors met een 12-maands koersdoel van $50. JPMorgan hanteert een target van $44 en een overweight-advies.

Ook Barclays Capital (koersdoel $44, advies overweight) en Credit Suisse (koersdoel $43, advies outperform) kwamen gisteren met positieve analistenrapporten voor de Amerikaanse autofabrikant.

Barclays noemt GM 'relatief aantrekkelijk' om drie redenen: een sterke aanwezigheid in opkomende markten als China en Brazilië, sterke winstcijfers in de VS dankzij een strak prijsbeleid en de relatief conservatieve inschatting van de analisten ten aanzien van de financiële positie van GM.

Ook JPMorgan wijst voor General Motors op de sterke positie in opkomende markten, waaronder het marktleiderschap in zowel China als de BRIC-landen in het algemeen. Voor de periode na 2011 is er volgens de analisten ruimte voor 'significant additional appreciations'.

Credit Suisse wijst op de fikse korting ten opzichte van concurrent Ford, met een voor 2011 voorziene EBITDA van 3,9 tegen 5,5 voor Ford.

OVERHEID
De Amerikaanse overheid wist met een injectie van $50 mrd GM in leven te houden nadat het failissement was uitgesproken in 2009.

De regering Obama heeft te kennen gegeven de volledige investering in GM terug te willen verdienen en is voornemens om het gehele resterende belang van de Amerikaanse overheid halverwege- of eind 2012 te willen afstoten.

Veel zal daarbij uiteraard afhangen van de ontwikkeling van de koers van het aandeel de komende jaren.

De informatie in deze bijdrage is afkomstig uit betrouwbaar geachte bronnen en is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.