Barron’s noemt aandeel Cisco goedkoop

Het Amerikaanse beleggingsblad Barron’s noemt Cisco Systems in zijn laatste editie ondergewaardeerd en voorziet een terugkeer naar de hoogste jaarkoers van bijna $28.
Barron’s kopt deze week met ‘Why Cisco will get moving again’.

In het artikel wordt teruggekeken naar 2000 toen het blad adviseerde Cisco te verkopen vanwege de toenmalige overwaardering. Cisco was destijds goed voor een beurswaarde van bijna $500 mrd en noteerde tegen een voorziene k/w van 130.

Nu is het aandeel volgens Barron’s juist ondergewaardeerd met een verwachte k/w van 12. Beleggers zouden dan ook de tegenovergestelde fout maken vergeleken met 2000 en momenteel veel te sceptisch zijn over de groeivooruitzichten van de technologiegigant. Het aandeel zou bij een koers van minder dan $20 aantrekkelijk zijn voor geduldige kopers.

Indien Cisco dicht in de buurt komt van de langetermijndoelstelling van een jaarlijkse omzetgroei van 12%-17%, dan kan het aandeel volgens Barron’s minstens terugkeren naar de hoogste jaarkoers van 2010, die op ruim $27 lag.

Ook wordt gewezen op de $40 mrd aan cash die Cisco op zijn balans heeft staan en het plan om volgend jaar voor het eerst een dividend uit te keren.

De informatie in deze bijdrage is afkomstig uit betrouwbaar geachte bronnen en is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.