Barron's noemt Whirlpool een winnaar

Barron's noemt het aandeel Whirlpool goedkoop, vooral vanwege de sterke aanwezigheid in opkomende markten zoals Brazilië.

Barron's wijst op het marktaandeel van 35% en de aanwezigheid in India en Brazilië.

Het aandeel wordt laag gewaardeerd, met een voor 2011 voorziene k/w van 8. De enterprise value is $7,7 mrd, wat minder is dan 5x de geschatte cash flow voor belasting van $1,6 mrd.

Gerekend wordt onder meer op een jaarlijkse omzetgroei van 5-7%, een winstgroei van 10-15% en een winst per aandeel van $15.

Ook wijst Barron's op het dividendrendement van 2,1%, ofwel $0,43 per kwartaal. Sinds 2004 werd het dividend niet meer verhoogd, aangezien het bedrijf de voorkeur gaf aan het afbetalen van schulden en het verkrijgen van een hogere creditrating.

Daarnaast zou Whirlpool een aantrekkelijke buyout kandidaat zijn volgens het weekblad, dat wijst op de jaarlijkse free cash flow van $600 mln. Wel zou er sprake zijn van een pensioengat van $2,2 mrd.

De afgelopen dagen zat het aandeel Whirlpool flink in de lift, en werd er een sprong gemaakt van $75 naar bijna $85.

De informatie in deze bijdrage is afkomstig uit betrouwbaar geachte bronnen en is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.