Oppenheimer zet Cisco op outperform

Volgens Oppenheimer is het aandeel Cisco, dit jaar het slechtst presterende Dow-fonds met een verlies van bijna 20%, inmiddels genoeg afgestraft.

De analisten wijzen op het extreem negatieve sentiment rondom het aandeel.


Het advies werd verhoogd van neutral naar outperform, het koersdoel is $23.

Na een tegenvallende outlook vorige maand zakte het aandeel Cisco volledig in elkaar en sloot het vrijdag op iets meer dan $19, nadat eerder dit jaar nog $27 werd bereikt.

Oppenheimer verlaagde zijn wpa taxatie voor het tot juli 2011 lopende boekjaar van $1,67 naar $1,60 en verwacht nu een omzet van $43,1 mrd tegen een eerdere voorspelling van $44,2 mrd.

Deze taxaties weerspiegelen volgens de analisten op een juiste manier de problemen bij Cisco (verlies marktaandeel). Alhoewel er een grillig koersverloop wordt voorspelt voor het aandeel, denkt de analist van Oppenheimer dat zijn taxatie voldoende rekening houdt met de vooruitzichten op een verdere erosie door concurrenten.

Het aandeel Cisco zit vandaag stevig in de lift na de adviesverhoging van Oppenheimer. Met een koerswinst van ruim 2,5% tot $19,58 is Cisco de grootste stijger binnen de Dow.

De informatie in deze bijdrage is afkomstig uit betrouwbaar geachte bronnen en is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.