David Tepper's Appaloosa koopt groot pakket aandelen Dean Foods

Hedge Fund Manager David Tepper heeft een belang van 7,35% gekocht in de Amerikaanse zuivelgigant Dean Foods.

Het aandeel, in 2010 volledig ingestort, steeg ruim 11% op het nieuws.

David Tepper is geen onbekende op Wall Street. De succesvolle hedge fund manager verdiende in 2009 liefst $4 mrd, wat het grootste bedrag ooit was voor een hedge fund manager in één jaar tijd. In dat jaar boekte zijn hedge fund Appaloosa een recordwinst van $7 mrd.

Tepper, voormalig obligatiehandelaar bij Goldman Sachs, kocht vorig jaar bijvoorbeeld 47,5 miljoen aandelen Bank of America tegen een koers van slechts $3 op het dieptepunt van de financiële crisis.

Op de Forbes lijst van 2010 stond Tepper op plek 258.

DEAN FOODS
Het aandeel Dean Foods was in 2010 één van de slechtst presterende aandelen in de S&P500 en bereikte een dieptepunt van $7, een fractie van de koers van de voorgaande jaren. Het zuivelbedrijf, dat in problemen raakte door de steeds verder dalende melkprijzen, maakte vrijdag een flinke koerssprong nadat bekend werd dat Tepper een belang van 7,35% heeft gekocht.

In 2010 verloor Dean zo'n 60% van zijn beurswaarde en blijkbaar ziet value-investor Tepper nu kansen. Het aandeel werd geschuwd door beleggers vanwege de enorme schuldposities van $4 mrd, die steeds meer op het aandeel drukte naarmate de koers verder wegzakte. In het laatste kwartaal maakte Dean Foods nog een winstdaling van 51% bekend. Analisten zijn over het algemeen somber over de toekomst van het bedrijf en zijn van mening dat Dean een aantal grote onderdelen moet afstoten om te overleven. Ook werd er de afgelopen maanden gespeculeerd op een mogelijke overname door een Europese levensmiddelengigant zoals Danone. Het Franse bedrijf liet echter vorig jaar weten geen interesse te hebben.

Na de bekendmaking van het door Tepper genomen belang in Dean Foods behoort het aandeel met een YTD-stijging van 11,88% tot de best presterende S&P500-aandelen van 2011.

Absolute uitblinker tot dusverre is Nvidia met een winst van 29% in de eerste 5 handelsdagen van het nieuwe jaar. Opvallend is dat Nvidia net als Dean Foods in 2010 nog tot de grootste verliezer binnen de S&P500 behoorde.

De informatie in deze bijdrage is afkomstig uit betrouwbaar geachte bronnen en is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.