UBS verhoogt advies General Electric naar buy

UBS heeft vandaag het advies voor General Electric verhoogd van neutral naar buy. Het koersdoel is verhoogd van $19 naar $23.

GE presteert de laatste maanden bijzonder goed na jaren van teleurstellende koersontwikkelingen voor beleggers. In 2010 werd het dividend twee keer verhoogd en het geloof in het conglomeraat lijkt langzaam terug te keren.

Vandaag kwam UBS met een adviesverhoging voor GE van neutral naar buy. Het koersdoel ging van $19 naar $23.

RELATIEF GOEDKOOP
Volgens de analisten van UBS is het aandeel GE relatief goedkoop en is er een beperkt neerwaarts risico vanwege het dividendrendement van 3%.

Het conglomeraat behoort volgens UBS tot de 'latest of the late-cycle multi-industry stocks' en kan in lijn met de markt herstellen. De verbeterende situatie op de kredietmarkten kan het financiƫle onderdeel GE Capital doen profiteren. Tot slot wordt gewezen op de flinke hoeveelheid cash die GE van Comcast zal ontvangen voor NBC Universal. De besteding van dit geld zal beleggers inzage geven in de plannen van GE, aldus de analisten.

Bij de huidige koers van ongeveer $18,50 noteert GE dicht tegen de 52-week high van $19,28. De laagste jaarkoers bedroeg $13,54.

De informatie in deze bijdrage is afkomstig uit betrouwbaar geachte bronnen en is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.