Corning verhoogt dividend met 50%

Het Amerikaanse Corning, dat onder meer glas voor smartphoneschermen (Gorilla Glass) produceert, heeft aangekondigd zijn dividend met 50% te verhogen tot $0,075 per aandeel.
Het dividend wordt verhoogd van 5 cent naar 7,5 cent en zal voor het eerst betaalbaar gesteld worden op 16 december aan de aandeelhouders die de stukken op 16 november in bezit hebben. Het dividendrendement komt daarmee uit op 2,5% op basis van de huidige koers.

Behalve een flink hoger dividend maakte Corning (ticker GLW) ook bekend voor $1,5 miljard aan eigen aandelen in te willen kopen. De aandeleninkoop is volgens het management een teken dat de waarde van de business op lange termijn aanzienlijk meer waard is dan de huidige beurskoers.

"In our opinion, the company's current stock price represents a significant discount to the real value of Corning's businesses. We understand the short-term concerns relative to the recent macro events, such as a slowing worldwide economy, and specific concerns about the display supply chain's recent short-term correction. The board's decision to repurchase shares reflects our belief that the long-term value of our businesses is substantially greater than our current share price", aldus topman Wendell P. Weeks.


Corning is van mening dat de vooruitzichten voor de toekomstige free cash flows uitstekend zijn, onder meer dankzij een vanaf 2012 lagere CAPEX, na de afronding van een aantal grote projecten. De FCF wil het bedrijf gebruiken om onder meer de aandeelhouders te belonen middels buybacks en dividend.


Het aandeel Corning noteert niet ver boven de laagste jaarkoers van $11,51, ver verwijderd van de 52-wk high van $23,43.


Bron: Corning persbericht