Radioshack verdubbelt dividend

De Amerikaanse consumentenelektronicaverkoper Radioshack maakte woensdag een koersval van 12% mee na tegenvallende kwartaalcijfers. Wel werd bekend dat The Shack het dividend gaat verdubbelen en flink wat eigen aandelen in wil kopen.


De derdekwartaalcijfers van het geplaagde bedrijf bleven ver achter bij de gemiddelde analistenverwachtingen. In het laatste kwartaal werd slechts $0,3 miljoen verdiend, vergeleken met een winst van $46 miljoen een jaar geleden. Exclusief eenmalige items werd er nog wel een winst van $14,9 miljoen geboekt. Terwijl analisten rekenden op een aangepaste wpa van 36 cent, rapporteerde Radioshack 'slechts' een wpa van 15 cent.

Ondanks de tegenvallende kwartaalresultaten kon een aangekondige dividendverdubbeling tot 50 cent per aandeel (dividendrendement van ongeveer 4%) niet voorkomen dat beleggers het aandeel woensdag massaal dumpten.

Ook liet Radioshack weten voor $200 miljoen aan eigen aandelen in te gaan kopen, uitgesmeerd over de komende twaalf maanden. Aan het einde van het derde kwartaal had Radioshack $667,7 miljoen in kas. Idealiter worden buybacks gefinancierd uit de free cash flow. Als die niet toereikend is zal er worden uitgeweken naar de kaspositie, alhoewel het ook regelmatig voorkomt dat bedrijven geld lenen (tegen een lage rente) om eigen aandelen in te kopen.

Radioshack is in de VS en Mexico actief met 4670 winkels, aangevuld met 1490 winkels waar mobiele telefoons worden verkocht en 1100 dealers in het buitenland.
Het aandeel van het bedrijf dat de gelijknamige wielerploeg sponsort noteert tegen de laagste jaarkoers en sloot woensdag op $11,70, ver verwijderd van de 52 week high van $21.