Technologieaandelen met hoog dividendrendement

Steeds meer techaandelen keren een hoog dividend uit. Standard & Poor's maakte een overzicht.


De analisten van S&P Capital IQ voorzien nog altijd een redelijke groei voor de techsector, gedreven door bedrijven die hun pc's moeten vervangen en investeringen in verband met cloud computing en mobiele apparaten.

Daar komt volgens de analisten bij dat de techsector de over het algemeen sterke balansen zal gebruiken om meer dividend uit te betalen aan aandeelhouders (naast investeringen en buybacks en overnames).

Dividend wordt volgens S&P een steeds belangrijker thema binnen de techsector, waarvoor het aanvullende verhogingen verwacht gezien de nog altijd relatief lage payout ratio's.
Toch wordt ook op de risico's gewezen. S&P hanteert een neutral rating voor technologie op basis van de fundamentele outlook voor de sector. Er zijn zorgen over de impact van de verkoop van tablets op de verkopen van traditionele desktop pc's.  Ook wordt er nog gewezen op de gevolgen van de aardbeving in Japan eerder dit jaar met het oog op de bevoorrading van essentiĆ«le onderdelen.

Voor beleggers die behalve koerswinst ook op zoek zijn naar dividend binnen de technologiesector selecteerde het team van S&P 8 aandelen van large cap technologieaandelen die een dividend betalen dat vergelijkbaar is met de het rendement op Amerikaanse staatsobligaties.

Daarbij moet er sprake zijn van een dividendrendement van minstens 2% en een analistenrating van minstens 4 sterren, ofwel buy (op een schaal van 1 t/m 5).
De aandelen zijn, met het dividendrendement tussen haakjes:

·         Applied Materials (2,7%)
·         ADP (2,8%)
·         Corning (2,1%)
·         Harris (3,1%)
·         KLA-Tencor (3,2%)
·         Microsoft (3%)
·         Paychex (4,4%)
·         Xerox (2,1%)

Bron: Standard & Poor's