Ball Corporation verhoogt dividend met 43%

Ball Corporation, het bedrijf dat verpakkingsmateriaal maakt voor producenten van frisdranken en levensmiddelen, kondigde vorige week een flinke dividendverhoging aan.


Het kwartaaldividend zal verhoogd worden met bijna 43% tot 10 cent per aandeel. Het hogere dividend wordt voor het eerst uitbetaald op 15 maart aan de aandeelhouders van 1 maart.

Behalve de flinke dividendverhoging kondigde Ball ook een nieuw aandeleninkoopprogramma aan voor in totaal 30 miljoen aandelen.

Volgens het management tonen de dividenverhoging en aangekondigde buyback dat Ball zoveel mogelijk waarde wil teruggeven aan zijn aandeelhouders met het oog op de blijvend sterke free cashflow en winsten.

In totaal werken er 14500 mensen voor Ball, dat in 2010 een omzet wist te behalen van $7,6 miljard.

JARDEN
Opmerkelijk is dat een voormalige dochteronderneming van Ball, Jarden Corp, juist liet weten het dividend te schrappen. Jarden heeft ruim 100 bekende consumentenmerken in portefeuille, variërend van outdoorproducten tot huishoudelijke producten. 

Zo worden er onder meer ski's, snowboard, hengels, sportartikelen, rookmelders, koffiezetapparaten en nog veel meer producten gemaakt, allemaal onder bekende merknamen.

Nadat Jarden in 2008 voor het eerst een dividend betaalde, wordt dat nu alweer gestaakt. Het management geeft, gezien de lage waardering van het aandeel, de voorkeur aan het inkopen van $500 miljoen aan eigen aandelen. In 1993 werd Jarden afgesplist van Ball.