Macy’s verdubbelt dividend

Warenhuis Macy's heeft aangekondigd het kwartaaldividend te verhogen van 10 cent naar 20 cent per aandeel.Behalve een dividendverdubbeling werd ook de outlook verhoogd en kondigde het bedrijf achter het aandeel met de éénletterige ticker M aan een aandeleninkoopprogramma van $1 miljard te starten.

Macy's maakte op 5 januari sterke resultaten over december bekend met een omzetstijging van 6,2%.

Het bedrijf gaf aan het kwartaaldividend te verdubbelen van $0,10 naar $0,20, en voor $1 miljard aan eigen aandelen in te willen kopen.

Momenteel heeft Macy's een beurswaarde van ruim $14 miljard en noteert het aandeel tegen de hoogste jaarkoers van ruim $34. Het huidige dividendrendement bedraagt nog ongeveer 1,2%, wat na de verhoging dus het dubbele zal zijn.

De warenhuisketen, die zich vooral richt op damesmode, keert sinds 2003 een dividend uit, dat sindsdien flink schommelde qua omvang. In 2009 werd het dividend nog flink verlaagd van $0,0133 per kwartaal naar $0,05 per kwartaal. 


Halverwege 2011 volgde een verdubbeling tot $0,10, nu dus gevolgd door een nieuwe verdubbeling tot $0,20 per kwartaal, goed voor het hoogste kwartaaldividend tot nu toe in de geschiedenis van het bedrijf.