Apple begint met betalen kwartaaldividend

Zoals verwacht heeft Apple maandag aangekondigd voor het eerst in lange tijd weer een dividend te gaan betalen.


Over het fiscale eerste kwartaal zal een dividend van $2,65 per aandeel betaalt gaan worden en wordt tevens een nieuw aandeleninkoopprogramma van $10 mrd gestart. Dat laatste zal voornamelijk gebeuren om het effecten van personeelsopties weg te werken.

Het dividend komt neer op een dividendrendement van 1,76% op basis van de slotkoers van Apple van afgelopen vrijdag. Maandag sloot Apple voor het eerst in zijn geschiedenis boven de magische $600 grens.

Het is niet voor het eerst dat Apple een dividend betaalt. Eerder werd er een klein dividend gestart dat na enkele jaren in 1995 noodgedwongen weer geschrapt werd toen Apple enkele jaren verlies draaide.

Met een kaspositie van ruim $100 mrd zal dat dit keer niet zo snel gebeuren normaal gesproken. Overigens is Apple met het jaarlijkse dividendbedrag van ongeveer $10 mrd nu in één klap de grootste Amerikaanse dividendbetaler na telecombedrijf AT&T.

De kans is groot dat toekomstige verhogingen Apple binnen enkele jaren het bedrijf met de grootste dividenduitkering in de Verenigde Staten maken.