Ook Vivendi verlaagt dividend

Na eerder Telefonica en France Telecom zal nu ook Vivendi zijn dividend gaan verlagen.

Als reden voor de dividendverlaging, die al een beetje in de lucht hing na vergelijkbare acties bij de concurrentie, noemt Vivendi de nieuwe concurrentie van Free Mobile op de Franse telecommarkt, waar Vivendi actief is middels SFR. Stevige prijsverlagingen in navolging van Free Mobile zullen het resultaat onder druk zetten.

Na France Telecom is SFR de grootste telecomaanbieder in Frankrijk qua aantal abonnees. In 2012 stapte inmiddels 1% van de klanten van SFR over naar de goedkopere concurrent, aldus Vivendi, dat voor 2012 op een 12%-15% lager EBITDA resultaat rekent voor het telecomonderdeel.

Vivendi kondigde aan het dividend, dat over 2010 nog €1,40 bedroeg, voor dit jaar te verlagen tot €1. Wel wordt er bovenop dit cashdividend een extra aandeel per 30 aandelen Vivendi in de vorm van stockdividend uitgekeerd.

Vanaf 2012 zal Vivendi 45-55% van het nettoresultaat aan cashdividend uitkeren, tegen meer dan 50% in de voorliggende jaren.

Het aandeel verloor donderdag 10% in Parijs na de aangekondigde dividendverlaging, die nog altijd resulteert in een dividendrendement van ruim 7% bij de huidige koers van ruim €14 voor het aandeel Vivendi.