America Movil kan aandringen op minstens 50% lager dividend KPN


Volgens de analisten van Bernstein is het mogelijk dat America Movil zal gaan aandringen op een dividendverlaging van minstens 50% voor KPN.

Het Mexicaanse bedrijf zou financieel sterk genoeg zijn om het lagere dividend te kunnen accepteren. Voor KPN zou een lager dividend betekenen dat er meer en sneller geïnvesteerd kan worden in de business.
Het Nederlandse telecombedrijf verhoogde het dividend de afgelopen jaren consequent en noteert nu tegen een geschat dividendrendement van ruim 12%. Het gemiddelde voor de Stoxx600 telecom sector (Europa) is 8,9%.
Eerder kondigden Europese concurrenten als France Telecom, Telefonica, Telekom Austria al een lager dividend aan. Saillant detail is dat bij het laatstgenoemde Oostenrijkse telecombedrijf de grote belegger Ronny Pecik direct nadat hij een flink belang in Telecom Austria had gekocht aandrong op een verlaging van het dividend.
Volgens de analisten van Bernstein is het niet waarschijnlijk dat America Movil zal aandringen op de verkoop van het Duitse E-Plus onderdeel van KPN. Ook verwachten de analisten een wijziging van het huidige management van KPN.
Het meest voor de hand liggend is dat America Movil zal aandringen op een lager dividend in plaats van de verkoop van onderdelen. Het Mexicaanse bedrijf van miljardair Carlos Slim heeft een belang van 28% in het Nederlandse telecombedrijf KPN.