Datums Ex-dividend en dividendrendement Nederlandse aandelen

Na de dividendgolf van de voorbije maanden gaan er in Nederland nog slechts twee aandelen ex-dividend in augustus. Nieuwe Steen biedt momenteel het hoogste dividendrendement.


Traditioneel gaan de meeste Nederlandse aandelen in de maanden april, mei en juni ex-dividend. Veelal wordt er slechts één keer per jaar dividend uitgekeerd aan de aandeelhouder.

De komende maanden is er nauwelijks sprake van aandelen die ex-dividend gaan. Aperam en ARcelorMittal zijn op 20 augustus de eerste twee in Amsterdam genoteerde fondsen die ex-dividend gaan.

Beide AEX-fondsen keer $0,188 per aandeel uit.

DIVIDENDRENDEMENT
Binnen de AEX, AMX en AScX is Nieuwe Steen momenteel goed voor het hoogste dividendrendement van 17,35%. Met name de Nederlandse vastgoedfondsen bieden een hoog dividend.

Bekijk hieronder de top-10 (peildatum 26 juni)

1.       Nieuwe Steen                  17,35%
2.       Vastned Retail                 12,51%
3.       KPN                                      11,75%
4.       Delta Lloyd                        9,93%
5.       Wereldhave                      9,71%
6.       Corio                                    8,51%
7.       Exact Holding                    8,4%
8.       BAM                                     7,75%
9.       Beter Bed                          7,3%
10.   Eurocommercial              7,3%

In totaal zijn er momenteel 27 aandelen goed voor een dividendrendement van 5% of hoger. Behalve de bovenstaande top-10 zijn dat ook bijvoorbeeld PostNL, Accell, Aperam, Wolters Kluwer, Randstad, Nedap, Unibail, Shell, Acomo, ArcelorMittal, Sligro, Elsevier, Nutreco en CSM.

Binnen de AEX is ASML met 1,18% goed voor het laagste dividendrendement. SBM Offshore, TomTom, ING en Air France keren geen dividend uit.