France Telecom gaat flink lager dividend uitkeren

Het Franse telecombedrijf France Telecom heeft dinsdag laten weten over 2012 flink minder dividend uit te zullen keren.

"Our dividend will go down reasonably", Aldus CEO Stephane Richard tegenover Bloomberg.
Over 2011 wordt 1,40 euro per aandeel uitgekeerd, en voor 2012 zal tussen 1,21 en 1,35 euro per aandeel uitgekeerd worden, zo liet France Telecom eerder al weten.

Nu laat het bedrijf weten het dividend voor 2012 te laten afhangen van de ontwikkeling van de resultaten, waarbij France Telecom niet wil uitkeren ten koste van investeringen.

Ondanks de uitspraken van dinsdag laat FT in een reactie weten dat de uitspraken van Richard niet betekenen dat het dividend nog verder verlaagd gaat worden dan eerder dit jaar al medegedeeld.

In 2012 verloor het aandeel 15% en met een dividendrendement van 13,6% is FT goed voor één van de hoogste dividendrendementen binnen de sector. Op woensdag zal er gestemd worden door de aandeelhouders over het dividend voor 2011.

Dat is nu voorgesteld op 1,40 euro, en enkele grootaandeelhouders willen een verlaging tot 1 euro zien om cash te besparen. Volgens Richard is er echter geen reden het dividend te verlagen.

De Franse staat is met ruim een kwart van de aandelen France Telecom de belangrijkste aandeelhouder en zal in die hoedanigheid aansturen op een zo hoog mogelijke dividenduitkering, in dit geval dus 1,40 euro over 2011.