Radioshack schrapt dividend

Het aandeel Radioshack bereikt vandaag een nieuw dieptepunt nadat de electronicaretailer vandaag een verlies bekend maakte en liet weten het dividend te schrappen.

Na een koersdaling van 30% werd een laagste koers ooit bereikt.

Radioshack verloor dit jaar al twee derde van zijn beurswaarde en zal na de aankondiging van de kwartaalcijfers van vandaag nog verder wegzakken.

Volgens CEO Gooch is de financiële positie van zijn bedrijf sterk met een liquiditeit van meer dan 900 miljoen dollar en een positieve cashflow in 2012. 

Met het oog op een herfinanciering van 375 miljoen dollar in augustus 2013 wil Radioshack zijn kapitaalstructuur wijzigen en minder schulden op de balans hebben.

Behalve kasgeld moet het schrappen van het dividend hiertoe bijdragen. Tegenover $517,7 miljoen cash staat $679 miljoen aan schuld. Wel heeft Radioshack naast de kaspositie ook nog een kredietfaciliteit van $392,5 miljoen tot zijn beschikking.

Tot 2011 keerde Radioshack één keer per jaar dividend uit, dat eind vorig jaar nog verdubbeld werd tot 50 cent per jaar. Bij de huidige koers van minder dan 4 dollar was het dividendrendement opgelopen tot ruim 13,5%.

Vanaf 2012 werd er per kwartaal 12,5 cent uitgekeerd, na twee uitkeringen nu dus gevolgd door het volledig schrappen van het dividend.