Analisten rekenen op lager dividend KPN

Veel analisten verlaagden afgelopen week hun advies voor KPN. Het huidige dividend is onlangs de al aangekondigde verlaging niet veilig volgens de experts, die denken dat de uitkering nog verder verlaagd kan worden.

Citigroup schreef woensdag in een rapport dat KPN het dividend voor 2012 en 2013 wel moet verlagen. De analisten verwachten een verlaging van de huidige €0,35 naar minstens €0,20 voor dit jaar en volgend jaar vanwege de hoge schuldpositie.

Een verlaging van het dividend is volgens Citi noodzakelijk om de verhouding tussen nettoschuld en EBITDA voor 2014 onder het niveau van 2,5 te krijgen. Deze bedroeg aan het einde van het laatste kwartaal nog 2,7.

UBS verlaagde de cashflow taxaties voor KPN na het moeilijke derde kwartaal. De analisten van UBS gaan er vanuit dat KPN tot 2014 helemaal geen dividend meer uit zal keren aan zijn aandeelhouders.

Ook Nomura ziet gevaar voor het dividend. Na het derde kwartaal zijn de zorgen over de winstontwikkeling en de balanspositie van KPN allerminst afgenomen, aldus de analisten van Nomura, die rekening houden met een nieuwe dividendverlaging door het management van KPN.