Unilever kondigt dividend Q3 aan

Unilever heeft laten weten een dividend van €0,243 uit te willen keren over het derde kwartaal met als ex-dividend datum 7 november.

Levensmiddelen- en consumentengoederenproducent Unilever heeft aangekondigd een onveranderd kwartaaldividend van €0,243 uit te willen keren over het derde kwartaal van 2012.

De ex-dividenddatum is 7 november met een betaalbaarstelling op 12 december. Na aftrek van 15% dividendbelasting ontvangen aandeelhouders een nettodividend van €0,20655 per aandeel.

Beleggers kunnen gebruik maken van de DRIP regeling die Unilever aanbiedt. Dat betekent dat het nettodividend wordt gebruikt voor de aankoop van nieuwe aandelen Unilever. ABN Amro verzorgt dit en alle Nederlandse banken en brokers kunnen dit in overleg met ABN voor hun klanten regelen.

ABN koopt in het kader van het Dividend Reinvestment Plan aandelen aan na de betaalbaarstelling van het dividend. In tegenstelling tot een stockdividend zal dat niet tot verwatering leiden aangezien de nieuwe stukken gekocht worden van het cashdividend.