Apple kan dividend makkelijk verdubbelen

Volgens Barron's zal Apple zich de komende jaren steeds meer richten op het dividend en beleggers die investeren voor inkomen in plaats van koerswinst. Het huidige dividendrendement van 1,9% kan makkelijk verdubbelen, aldus de zakenkrant.

Deze zomer kondigde Apple het eerste dividend sinds 1995 aan. Het kwartaaldividend van $2,65 is sindsdien twee keer uitbetaald, en vertaalt zich bij de huidige koers in een dividendrendement van 1,9%.

Barron's denkt dat beleggers de komende drie jaar een verdubbeling van het huidige dividend kunnen verwachten. Daarvoor worden drie redenen genoemd.

Ten eerste wordt gewezen op de historisch lage rente op obligaties, waardoor beleggers zoeken naar bedrijven met een stabiel een hoog dividend.

Ten tweede betalen concurrenten als Microsoft en Cisco respectievelijk 32% en 29% van hun winst per aandeel uit in de vorm van dividend, terwijl Apple slechts een payout van 20% heeft.

Ten derde wijst Barron's op de waarschijnlijke groeivertraging voor Apple met een voorziene winstgroei van 15% voor 2013, wat nog altijd het dubbele is van Microsoft en Cisco. 

Met 128 dollar per aandeel in kas buiten de Verenigde Staten heeft Apple genoeg achter de hand. Bovendien rekenen analisten op een extra $175 cash per aandeel de komende drie jaar, bij elkaar dus ruim $300 en meer dan de helft van de huidige beurskoers.

Toch wijst Barron's ook op risico's zoals meer concurrentie op het gebied van tablets en smartphones en productieproblemen in Aziƫ.

Voor nu denkt Barron's dat beleggers goedkoop kunnen instappen met een voorzien dividendrendement van 4% (als het dividend dus inderdaad verdubbeld gaat worden).