Mogelijke lager dividend Deutsche Telekom

De laatste dagen verschijnen er steeds meer berichten dat Deutsche Telekom mogelijk zijn dividend zal moeten verlagen in navolging van de meeste Europese concurrenten.

Voor 2012 wordt er nog gewoon €0,70 uitbetaald door het Duitse bedrijf dat tot dusverre samen met onder meer Vodafone en British Telecom zijn dividend niet hoefde te verlagen, in tegenstelling tot onder meer KPN, France Telecom, Telekom Austria, Portugal Telecom en Telefonica.

Volgend jaar kan ook Deutsche Telekom volgens experts wel eens aan de beurt zijn, aldus onder meer het toonaangevende Duitse Handelsblatt.

DT keert over 2012 een bedrag van 3,4 miljard euro uit, en dat zal de komende jaren mogelijk verlaagd moeten worden in verband met aanstaande investeringen.

Handelsblatt zou over documenten beschikken waarin voorgesteld wordt het dividend met een derde te verlagen vanaf 2013. Daarmee ontstaat meer financiƫle ruimte voor investeringen in het netwerk en de ontwikkeling van nieuwe innovatieve producten, aldus het vermeende persbericht van vrijdag.

Deutsche Telekom reageerde zelf niet op het document dat Handelsblatt in handen had gekregen en kon alleen bevestigen dat de 0,70 euro dividend voor 2012 gewoon betaald wordt, net als in 2011 en 2010.