KPN schrapt dividend nu helemaal

KPN kreeg vandaag wederom een dreun op de beurs na de mededeling dat het dividend geschrapt zal worden.

Het aandeel KPN sloot vandaag wederom onder het niveau van €4 nadat het telecombedrijf bekend maken het dividend nu helemaal af te schaffen.

Voor zowel 2012 als volgend jaar zal KPN nu geen dividend uitkeren in verband met de dure 4G frequentie veiling van vrijdag.

Sommige analisten zijn zelfs van mening dat een dividendstop niet genoeg zal zijn gezien de slechte financiƫle situatie van KPN. Mogelijk moeten er ook onderdelen verkocht worden of zal er kapitaal op een andere manier aangetrokken moeten worden aldus Reuters vandaag.

Vandaag toucheerde het aandeel KPN een 10-jaarsdieptepunt op €3,90, een niveau dat in november ook al eventjes werd bereikt.

Eerder kondigde KPN al aan dat er geen slotdividend voor 2012 betaald zou worden en dat beleggers voor 2013 slechts 3 cent dividend hoefden te verwachten. Nu dus blijkt dat KPN helemaal geen dividend meer gaat uitkeren.

Begin dit jaar werd de dividendvoorspelling al verlaagd van 90 cent naar slechts 35 cent. Vandaag volgt dus de zoveelste dreun voor aandeelhouders die massaal afscheid nemen.