Speciaal dividend Akzo Nobel op 7 december 2017 uitgekeerd

Akzo Nobel zal in december het extra dividend van in totaal 1 miljard euro uitkeren aan zijn aandeelhouders.

Wel dienen de aandeelhouders daar op 30 november tijdens een buitengewone vergadering hun toestemming voor te geven. Als dat gebeurt ontvangen aandeelhouders op 7 december 2017 de uitkering van in totaal 1 miljard (4 euro per aandeel) die door Akzo wordt gekoppeld aan de voorgestelde afsplitsing van de speciaalchemie tak die gepland staat voor volgend jaar.

Akzo kondigde eerder al aan het gewone dividend fors te willen verhogen. Hierover liet het bedrijf vandaag nog niets horen. Vorig jaar keerde Akzo een interim dividend van 37 cent per aandeel uit. Eerder dit jaar, onder druk van PPG Industries dat een bod op Akzo deed, beloofde Akzo een forse dividendverhoging als reactie op de Amerikaanse concurrent.

Het aandeel Akzo stijgt in 2017 bijna 30 procent

Op basis van het huidige dividend is Akzo goed voor een dividendrendement van 2,1% bij een koers van 77 euro. Het aandeel Akzo stijgt dit jaar 29,7% en is goed voor een marktwaarde van 20 miljard euro.

De ex-dividend datum voor het speciale dividend van €4 per aandeel is vastgesteld op 4 december 2017. De betaalbaarstelling is drie dagen later op 7 december.

Van de 30 analisten die het aandeel Akzo Nobel momenteel volgen geven er 6 een koopadvies. Tien analisten adviseren 'houden' en 4 experts adviseren 'verkopen'.

Akzo Nobel is een producent van verf en coatings, bekend van merken als Flexa, Dulux en Sikkens.

Lees ook: Akzo verhoogt interim dividend 2018 met 51 procent.