Beter Bed keert €0,34 interim dividend over 2018

Net als vorig jaar zal Beter Bed Holding een interim dividend van 34 eurocent per aandeel uitkeren.

Vorig jaar was dat nog goed voor een verlaging van 13 procent, dit jaar wordt de uitkering niet verder verlaagd en gehandhaafd op de €0,34 van 2016.

Het aandeel Beter Bed Holding zal op 7 november ex-dividend gaan voor het interim dividend over 2018. Eerder werd al een slotdividend van 40 eurocent betaald over het boekjaar 2017.

Het geschatte dividendrendement voor de slaapkamerspecialist ligt nu op 4,8%. Echter moet daarbij wel een slag om de arm gehouden worden, aangezien Beter Bed de laatste jaren een uiterst wispelturige dividendbetaler was met wisselende uitkeringen die soms verhoogd en soms verlaagd worden.

Beter Bed Holding verliest in 2017 op de beurs 11,2% bij de slotkoersen van dinsdag 7 november. Bij de beurskoers van €15 is de beurswaarde van het bedrijf 329 miljoen euro.

Op dit moment wordt het aandeel Beter Bed Holding gevolgd door 6 analisten. Twee daarvan adviseren 'kopen' terwijl vier professionals 'houden' aanraden. Het gemiddelde koersdoel ligt met €18,63 wel fors boven de huidige koers. Echter zijn sommige analisten laat met het bijstellen van hun koersdoel, zeker als er recent nog cijfers gepresenteerd zijn.

Beter Bed Holding N.V. heeft in het derde kwartaal een omzet gerealiseerd van € 105,4 miljoen, een toename van € 3,4 miljoen (3,3%) ten opzichte van vorig jaar (Q3 2016: € 102,0 miljoen). Lees het volledige persbericht op de website.

Beter Bed Holding is een Europese retailorganisatie gespecialiseerd in de verkoop van bedden en slaapkamerproducten. Verder heeft Beter Bed Holding een groothandel in merkartikelen in de
slaapkamerbranche via haar dochter DBC International met het internationale merk M line.