Deze Nederlandse aandelen gaan ex-dividend in januari 2018

De Nederlandse beurs piekt elk jaar qua dividend in de maanden april, mei en juni, wanneer er veelal een jaarlijks dividend wordt uitgekeerd door de beursgenoteerde aandelen.

Ook in 2018 zal het zwaartepunt rond het tweede kwartaal liggen, wanneer het gros van de AEX-, AMX- en ASCX fondsen ex-dividend zal noteren.

Toch zijn er ook in de maanden januari, februari, maart en april van dit jaar genoeg aandelen die een dividend uitkeren. Vaak gaat het dan om de halfjaarlijkse en kwartaalbetalers, waarvan er steeds meer aan de Nederlandse beurs genoteerd staan.

Voorbeelden van aandelen die op kwartaalbasis dividend betalen zijn naast Shell en Unilever sinds kort ook Wereldhave en Aperam. Bekende aandelen van eigen bodem die halfjaarlijks uitkeren zonder onder meer de hoofdfondsen Heineken, DSM, RELX, ABN Amro, Aegon, NN Group, Unibail-Rodamco, Wolters Kluwer, ING en KPN.

Van zeven Nederlandse aandelen is inmiddels de eerste ex-dividend datum voor 2018 bekend. Vanzelfsprekend gaat het hier vrijwel zonder uitzondering om fondsen die halfjaarlijks of per kwartaal dividend uitkeren. Via het ex-dividend overzicht blijft u automatisch op de hoogte van de eerstvolgende dividenduitkeringen.

Nederlandse beurs aandelen ex-dividend
Wereldhave gaat in januari 2018 ex-dividend
In januari is Wereldhave het eerste Nederlandse aandeel dat ex-dividend zal noteren. Wereldhave keert op kwartaalbasis dividend uit en zal op 23 januari voor de eerste keer dit jaar ex-dividend noteren. Wereldhave betaalt per jaar €3,08 dividend, verdeeld over vier gelijke uitkeringen. Het geschatte dividendrendement voor het vastgoedbedrijf is momenteel 7,5% bruto.

Na Wereldhave is het in februari Shell dat ex-dividend zal noteren. Shell betaalt vier keer per jaar een dividend en zal per 15 februari 2018 weer ex-dividend noteren. Het geschatte dividendrendement voor Shell is momenteel 5,8%.

In maart is Unibail-Rodamco aan de beurt met een ex-dividend datum van 26 maart. Unibail keert twee keer per jaar dividend uit en biedt nu een dividendrendement van 4,8%.

Lees ook: De hoogste dividendrendementen aandelen AEX

In april begint het echte vuurwerk op de Nederlandse beurs, als steeds meer aandelen ex-dividend zullen noteren. Een aantal ex-dividend datums is reeds bekend, alleen is vaak nog niet bekend om welk bedrag het gaat, aangezien dat vaak samenvalt met de jaarcijfers die nog bekend gemaakt moeten worden. In het bovenstaande overzicht treft u alle Nederlandse aandelen die op korte termijn ex-dividend zullen noteren. Voor het Belgische ex-dividend overzicht verwijzen wij u naar onze Belgische website.