HAL Trust betaalt minder dividend in 2018

Dividend per aandeel HAL in 2017
HAL Trust heeft een dividend van €6,20 bruto per aandeel voorgesteld voor het jaar 2017. Bovendien wil de investeerder daarvan de helft in nieuwe aandelen uitgeven.

Beleggers ontvangen dus €3,10 cash dividend per aandeel, waarbij er een verplichte andere helft van €3,10 in nieuwe aandelen wordt uitgekeerd. Vorig jaar keerde HAL nog een totaal dividend van €7,10 bruto per aandeel uit.

In het persbericht geeft HAL aan over 2017 een dividend van €6,20 uit te willen keren, waarvan 50% in contanten en 50% in aandelen zal worden betaald. HAL heeft een merkwaardig dividendbeleid dat een dividend bepaald op basis van de beurskoers van het jaar daarvoor. Vorig jaar kondigde HAL aan meer cash uit te willen keren.

"Het dividendbeleid is, onvoorziene omstandigheden voorbehouden en mits de stand van de liquide middelen dit toelaat, het dividend te baseren op 4% van de naar volume gewogen gemiddelde decemberkoers in het jaar voorafgaande aan het jaar van de dividenduitkering."
Het aandeel zal op 21 mei 2018 ex-dividend gaan met een betaalbaarstelling op 19 juni 2018. Het geschatte dividendrendement is momenteel 2%, waarbij er uitgegaan is van het cashdividend dat wordt uitgekeerd.

hal trust agenda 2018


Op de beurs levert het aandeel HAL dit jaar 1 procent in, volgend op een koersdaling van 14,5% vorig jaar. Vorig jaar betaalde HAL eveneens de helft van de €7,10 aan dividend in contanten en de andere helft in nieuwe aandelen, die dus met bijna 15% in waarde zijn gedaald.