Boskalis handhaaft dividend in 2018 op 1 euro

aandeel boskalis dividend 2018
Koninklijke Boskalis Westminster NV keert dit jaar opnieuw een dividend van €1,00 per aandeel uit.

Vorig jaar verlaagde baggeraar Boskalis, opgenomen in de AEX-index, het dividend nog flink van €1,60 naar €1,00 per aandeel. Over 2017 zal nu wederom dit dividend van 1 euro per aandeel worden uitgekeerd aan de aandeelhouders.

De ex-dividend datum is 11 mei 2018 met een betaalbaarstelling door Boskalis op 5 juni 2018. Bij een beurskoers van €25,85 is het geschatte dividendrendement 3,8%.

In het persbericht van Boskalis lezen we het volgende: 'Uitgangspunt voor het dividendbeleid van Boskalis is het beschikbaar stellen van 40% tot 50% van de nettowinst uit gewone bedrijfsvoering als dividend waarbij tevens voor de langere termijn een stabiele ontwikkeling van het dividend wordt nagestreefd. Bij de keuze voor de vorm van het dividend (in contanten en/of geheel of gedeeltelijk in aandelen) wordt rekening gehouden met de gewenste balansverhoudingen en de belangen en wensen van de aandeelhouders. Gelet op het belang dat onze aandeelhouders hechten aan stabiel dividend en onze gezonde cashflow en de robuuste balans zal aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 9 mei 2018 worden voorgesteld om net als in 2017 een dividend van EUR 1,00 per aandeel uit te keren, gelijk aan 87% van de nettowinst. Het dividend zal in de vorm van gewone aandelen worden uitgekeerd, tenzij een aandeelhouder verkiest een uitkering in contanten te willen ontvangen. Het dividend zal vanaf 5 juni 2018 betaalbaar zijn.'

Het aandeel Boskalis verliest dit jaar vooralsnog bijna 18 procent op de beurs in Amsterdam en is daarmee één van de grote dalers onder de hoofdfondsen in Nederland. De beurswaarde is nu nog 3,4 miljard euro, waarmee Boskalis eigenlijk meer een midcap dan een largecap is.

LEES OOK: Euronav (België) verlaagt dividend 2017 fors

In totaal zijn er zeven analisten die Boskalis Westminster volgen. De gemiddelde aanbeveling is houden, wat gebaseerd is op drie koopadviezen, 3 'houden' adviezen en 1 verkoopadvies.

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is een toonaangevende internationale dienstverlener op het gebied van baggeren, maritieme infrastructuur en maritieme diensten. De onderneming levert wereldwijd creatieve en innovatieve totaaloplossingen voor infrastructurele uitdagingen in maritieme gebieden, kuststreken en rivierdelta’s met onder meer de aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Tevens voert Boskalis projecten uit en levert het een breed spectrum aan maritieme diensten voor de olie- en gassector en offshore windindustrie en voert het scheepsbergingen uit (SMIT Salvage). Daarnaast heeft Boskalis meerdere strategische partnerships in havensleep- en terminaldiensten (Kotug Smit Towage, Keppel Smit Towage, Saam Smit Towage en Smit Lamnalco). Met een veelzijdige vloot van ruim 900 schepen en vaartuigen en 10.700 medewerkers, inclusief deelnemingen, is de onderneming actief in meer dan 90 landen, verspreid over zes continenten.