Ex-dividend overzicht aandelen AEX met hoog dividend

De maanden april en mei zijn elk jaar zeer belangrijk voor Nederlandse dividendbeleggers omdat veel aandelen dan ex-dividend gaan. Na Ahold Delhaize en SBM Offshore volgen de komende weken nog veel meer AEX-aandelen.

Wie investeert voor het dividend weet dat vooral het tweede kwartaal van groot belang is indien er belegt wordt in Nederlandse aandelen. In april en mei gaan veel aandelen van eigen bodem namelijk ex-dividend en aangezien er vaak slechts één dividenduitkering per jaar wordt betaald is dit de periode om te oogsten.

AHOLD DELHAIZE TRAPT DIVIDENDSEIZOEN AF
Afgelopen vrijdag was het Ahold Delhaize dat als één van de allereerste hoofdfondsen in 2018 ex-dividend noteerde. De supermarktketen betaalt een jaarlijks dividend van €0,63 per aandeel en ging op 13 april ex-dividend. Het netto-dividend van €0,5355 zal op 26 april worden uitbetaald aan de aandeelhouders. Ook SBM Offshore ging reeds ex-dividend.

De komende weken zullen nog veel meer Nederlandse aandelen ex-dividend noteren waaronder ook een flink aantal AEX-fondsen. Op vrijdag 20 april 2018 is het gelijk goed raak met maar liefst 3 aandelen: Aalberts, KPN en Vopak,

aex ex dividend overzicht 2018
ABN Amro biedt het hoogste AEX-dividend in 2018

Van dit drietal betaalt alleen KPN twee keer per jaar dividend. Wie belegt in Aalberts of Vopak krijgt slechts één dividend per jaar en moet daar op 20 april van profiteren, als zowel Aalberts als Vopak ex-dividend noteren.

HOOG DIVIDENRENDEMENT AEX AANDELEN
Wie belegt voor een hoog dividend zal zich met name moeten richten op aandelen van banken en verzekeraars en vastgoedfondsen. Binnen de AEX geeft ABN Amro nu het hoogste dividendrendement van 5,9%, gevolgd door vastgoedfonds Unibail-Rodamco (5,7%) en oliebedrijf Shell (5,6%).

Naast ABN domineren financials de lijst van hoogste rendementen met bijvoorbeeld 5,5% voor verzekeraar NN Group, 4,7% voor ING Groep en 4,6% voor Aegon. Wanneer deze aandelen ex-dividend gaan kunt u bekijken via het handige ex-dividend overzicht op deze website.

Let er wel op dat het aandeel Randstad op 29 maar reeds ex-dividend noteerde. Naast een regulier dividend van €2,07 betaalt de uitzender later dit jaar ook nog een speciaal dividend. De ex-dividend datum hiervan is nog niet bekend gemaakt.

Ook in andere Europese landen zoals België gaan de komende maanden veel aandelen ex-dividend. Bekijk hier het complete overzicht voor de BEL-20 en andere Belgische aandelen.