DSM wil dividend 2018 met 25 procent verhogen

aandeel dsm dividend 2018
Speciaalchemiebedrijf DSM, opgenomen in de AEX-index, wil over dit jaar een kwart meer dividend uitkeren aan zijn aandeelhouders.

Koninklijke DSM betaalde over 2017 een interim dividend van 58 cent, gevolgd door een slotdividend van 1,27 euro. Voor 2018 mogen aandeelhouders rekenen op een 25% hogere uitkering, ofwel ruim 46 eurocent meer aan dividend rekenen.

Het aandeel DSM biedt bij een beurskoers van €86,14 op basis van het dividend over 2017 nog een dividendrendement van 2,1%. Inclusief de aangekondigde verhoging komt het rendement dus op ruim 2,5% te liggen.

De laatste ex-dividend datum voor DSM was 11 mei 2018, toen het slotdividend voor 2017 werd betaald. Dit jaar stijgt het aandeel op de beurs in Amsterdam 8,2%.

Er zijn in totaal 23 analisten die DSM volgen met een gemiddelde aanbeveling 'buy' en een koersdoel van €95,33, wat ruim 10 procent boven het huidige niveau ligt.

LEES OOK: Solvay (BelgiĆ«) verhoogt interim dividend 2018 met 4,5%

Koninklijke DSM N.V. is wereldwijd actief in gezondheid, voeding en materialen. Duurzaamheid is voor ons een verantwoordelijkheid, kernwaarde en centrale businessdriver. Met onze diepgaande kennis en brede expertise scheppen wij welvaart, milieuverbetering en maatschappelijke vooruitgang. Waarde voor al onze stakeholders. In Nederland is DSM actief met hoogwaardige productielocaties, ondersteunende diensten en unieke competenties en faciliteiten voor onderzoek en ontwikkeling. In moderne laboratoria werken onze wetenschappers aan maatschappelijke oplossingen in voeding en materialen die over de hele wereld hun weg vinden. DSM is genoteerd aan Euronext Amsterdam.