Sligro verhoogt interim dividend en betaalt extra dividend

Groothandelaar Sligro Food Group keert een interim dividend van 55 cent bruto per aandeel uit in 2018.


Dat is een stijging van 10% ten opzichte van vorig jaar. Ook wordt een extra dividend van €7,57 per aandeel betaalt in 2018. Over het boekjaar 2017 betaalde Sligro in totaal 1,40 euro.

Aandeelhouders ontvangen op 31 juli het extra dividend met als ex-dividend datum 24 juli 2018. Het interim dividend zal worden uitgekeerd op 1 oktober 2018 met een ex-dividend datum van 21 september.

Bij een beurskoers van €35,90 is het geschatte dividendrendement voor het aandeel Sligro 4,0%.

LEES OOK: Colruyt (België) betaalt hoger dividend in 2018

Sligro Food Group bestaat uit foodretail- en foodservicebedrijven die zich direct en indirect richten op de Nederlandse foodmarkt. Dit gebeurt bij Foodservice als groothandel en bij Foodretail als groothandel en detaillist. De foodretailactiviteiten bestaan uit ruim 130 EMTÉ-full service supermarkten. Hiervan wordt een aantal door zelfstandig ondernemers geëxploiteerd. Als marktleider richt Foodservice zich met een landelijk netwerk van zelfbedienings- en bezorggroothandels op groot- en kleinschalige horeca, recreatiebedrijven, cateraars, grootverbruikers, bedrijfsrestaurants, pompshops, het midden- en kleinbedrijf, kleinschalige retailbedrijven en de institutionele markt.