ASR Nederland betaalt €0,65 interim dividend in 2018

Aandeel ASR Nederland dividend
Zoals eerder aangekondigd zal verzekeraar ASR Nederland dit jaar voor het eerst een halfjaarlijks dividend uitkeren. Aandeelhouders ontvangen in september een interim dividend van 65 eurocent.

In maart schreven wij reeds dat ASR Nederland een ruim 28% hoger dividend zou uitkeren dit jaar. Ook maakte de verzekeraar toen bekend te willen overstappen van een jaarlijkse naar een halfjaarlijkse uitkering.

Zoals verwacht is het eerste interim dividend voor 2018 vastgesteld op €0,65 per aandeel, ofwel 40% van het totale dividend over het voorgaande jaar.

Het AEX-aandeel noteert op maandag 3 september 2018 ex-dividend. Aandeelhouders ontvangen het dividend relatief snel want de betaalbaarstelling is 7 september 2018. Doorgaans keren Nederlandse aandelen namelijk pas weken tot ruim een maand later het dividend daadwerkelijk uit.

Bij een beurskoers van €41,40 is het geschatte dividendrendement voor ASR Nederland momenteel 3,6% bruto. Op de beurs in Amsterdam presteert ASR uitstekend met dit jaar een plus van 20% en een beurskoers niet ver verwijderd van het hoogste niveau ooit.

ASR keerde in 2017 voor het eerst een dividend uit. Dat werd dit jaar met een grote sprong verhoogd.

ASR Nederland N.V. (a.s.r.) is verzekeraar sinds 1720 en behoort tot de top 3 verzekeraars van Nederland. a.s.r. biedt via de labels a.s.r., De Amersfoortse, Ditzo, Ardanta en Europeesche Verzekeringen producten en diensten aan op het gebied van verzekeringen, pensioenen en bankzaken voor consumenten en MKB. Daarnaast is a.s.r. actief als vermogensbeheerder voor derden, voornamelijk in de publieke sector. a.s.r. is sinds juni 2016 genoteerd aan Euronext Amsterdam en is vanaf 19 september 2016 opgenomen in de Midkap index.