Aandelen AEX die een hoog dividend van minimaal 5% betalen

AEX-index hoog dividendrendement
Beleggers die zoeken naar Nederlandse aandelen met een hoog dividendrendement kunnen prima terecht in de AEX-index, waar een flink aantal aandelen een dividend van ten minste 5 procent biedt.

De jongste koersdalingen op de beurs pakken goed uit voor wie op zoek is naar een zo hoog mogelijk rendement. Het dividendrendement stijgt natuurlijk als de beurskoersen dalen, en de recente neerwaartse koersbeweging op de beurs zorgt dan ook voor gemiddeld hogere dividendrendementen.

Als we naar de AEX-index kijken tellen we op dit moment zo'n 7 aandelen met een dividendrendement van ten minste 5%. Daarbij laten we Akzo Nobel en Randstad buiten beschouwing. Beide hoofdfondsen keerden het afgelopen jaar een extra dividend uit naast het reguliere dividend, wat een vertekend beeld geeft qua dividendrendement.

VASTGOED EN FINANCIALS BIEDEN HOOGSTE DIVIDEND AEX
Toch blijven er nog genoeg aandelen over, met naast Shell (dat altijd wel bij de aandelen met het hoogste dividendrendement in de AEX staat) vooral ook veel financials en vastgoedaandelen.

Het hoogste dividendrendement op dit moment krijgen beleggers met het aandeel WFD Unibail-Rodamco, dat op jaarbasis €10,80 per aandeel uitkeert, wat bij een huidige beurskoers een dividendrendement van maar liefst 6,5% oplevert. Bijkomend voordeel van het aandeel Unibail is dat er twee keer per jaar dividend wordt uitgekeerd, met in 2018 betalingen in maart en mei.

DE HOOGSTE AEX-DIVIDENDEN (PER 10 oktober 2018)
  1. WFD Unibail-Rodamco 6,5% 
  2. ING Groep 6,2%
  3. ABN Amro 6,0%
  4. Signify 5,8%
  5. Royal Dutch Shell 5,4%
  6. KPN 5,3%
  7. Aegon 5,0%
Ook bankaandelen zoals ING Groep, ABN Amro en Aegon betalen hun aandeelhouders veel dividend, met een dividendrendement van minimaal 5%. Andere aandelen in het lijstje zijn telecombedrijf KPN met een dividend van 5,3% en het van Philips afgesplitste Signify, dat goed is voor een hoog dividend van 5,8%.

BEKIJK HIER DE EX-DIVIDEND AGENDA VOOR NEDERLAND EN BELGIË

Last but not least is er natuurlijk altijd nog good old Royal Dutch Shell, dat van alle aandelen met een dividend van ten minste vijf procent als enigste vier keer per jaar uitkeert. Dankzij de stijgende olieprijs is het aandeel Shell flink opgelopen, maar desondanks resteert er nog altijd een dividendrendement van 5,4% op jaarbasis.