Acomo verlaagt ook in 2019 het dividend

Net als vorig jaar betaalt Acomo opnieuw een lager dividend. In totaal wordt er €1,00 per aandeel uitgekeerd, tegen €1,10 vorig jaar.

Amsterdam Commodities N.V. (Acomo), de aan Euronext Amsterdam genoteerde handelsonderneming in specerijen en noten, eetbare zaden, thee en voedingsingrediënten, betaalt een dividend van in totaal €1,00 over 2017, ofwel 10 cent minder dan een jaar eerder.

Vorig jaar verlaagde Acomo het dividend ook al, destijds ging de uitkering van €1,15 naar €1,10 per aandeel.

Het slotdividend is vastgesteld op 60 eurocent (2017: 70 cent) en zal betaalbaar gesteld worden op 9 mei 2019. De ex-dividend datum voor het slotdividend van Acomo is 29 april 2019.

BEKIJK HIER HET EX-DIVIDEND OVERZICHT VOOR BELGIË

Bij een beurskoers van €19,50 is het geschatte dividendrendement voor het aandeel ruim 5%. Echter is dat zeker geen gegarandeerd rendement, aangezien Acomo de laatste jaren telkens wisselende interim- en slotdividenden uitkeerde.

Amsterdam Commodities N.V. (Acomo) is een internationale groep ondernemingen die zich primair bezighoudt met de handel in en distributie van natuurlijke voedingsgrondstoffen en -ingrediënten. Onze voornaamste groepsmaatschappijen zijn Catz International B.V. in Rotterdam (specerijen en onbewerkte voedingsgrondstoffen), Van Rees Group B.V. in Rotterdam (thee), Red River Commodities Inc. in Fargo in de Verenigde Staten (eetbare zonnebloemzaden), Red River Global Ingredients Ltd. in Winkler in Canada, Red River-van Eck B.V. in Zevenbergen en SIGCO Warenhandelsgesellschaft mbH in Hamburg in Duitsland (eetbare zaden), King Nuts B.V. in Bodegraven, Delinuts B.V. in Ede en Tovano B.V. in Maasdijk (noten), en Snick EuroIngredients N.V. in Ruddervoorde in België (voedingsingrediënten). Het aandeel Acomo staat genoteerd aan Euronext Amsterdam sinds 1908.