Wereldhave wil dividend in 2019 handhaven op €0,63

Het geplaagde vastgoedaandeel Wereldhave is voornemens om ook dit jaar een dividend van €0,63 per kwartaal uit te keren aan zijn aandeelhouders.

Dat is goed nieuws voor beleggers, die vorig jaar nog met een forse dividendverlaging werden geconfronteerd, wat overigens niet voor het eerst was voor Wereldhave, dat de laatste jaren verschillende keren teleurstelde met flinke dividendverlagingen.

Na een verlaging van 77 eurocent tot 63 eurocent bruto vorig jaar houdt Wereldhave het dividend nu stabiel op €0,63 per aandeel in 2019. Toch zijn er analisten die twijfelen om deze belofte nagekomen kan worden. Gezien de historie van het bedrijf is het niet uit te sluiten dat het dividend later dit jaar of volgend jaar toch nog verlaagd gaat worden.

Indien Wereldhave de €0,63 per aandeel het hele jaar 2019 gaat uitkeren is het geschatte dividendrendement bijna 10% bij een beurskoers van €25 en een beetje. Het aandeel levert dit jaar ongeveer 5% in en doet het daarmee een stuk slechter dan de sector, waar we veel grote winnaars zien in 2019, zowel in Europa als de Verenigde Staten. Zo stijgt Unibail-Rodamco dit jaar ruim 14%.

De eerstvolgende ex-dividend datum is 30 april 2019. Dan ontvangen aandeelhouders een tweede keer dit jaar het dividend van €0,63.