Accell Group keert ook in 2019 dividend €0,50 uit

Accell Group dividend per aandeel 2018
Fietsenmaker Accell Group betaalt net als in 2018 een dividend van 50 cent per aandeel uit. Aandeelhouders hebben de keuze tussen stock- en cashdividend.

Vorig jaar nog verlaagde Accell het dividend van 72 cent naar 50 cent. Dit jaar ontvangen aandeelhouders dus een onveranderde uitkering van €0,50 bruto per aandeel.
Voor het boekjaar 2018 zullen de aandeelhouders van Accell Group worden verzocht in te stemmen met de uitkering van een dividend van € 0,50 per aandeel (2017: € 0,50 per aandeel), uit te keren in contanten of aandelen. Het dividendvoorstel is 65% van de winst per aandeel en 83% van de winst per aandeel exclusief eenmalige posten. Het dividendbeleid van Accell Group is erop gericht om ten minste 40% van de nettowinst uit te keren (bron: persbericht Accell 8 maart)
Bij een beurskoers van €22,15 is het geschatte dividendrendement voor het aandeel Accell 2,2%. De ex-dividend datum voor het dividend van 50 cent is 26 april 2019 met een betaalbaarstelling bijna een maand later op 17 mei 2019.

Op de beurs in Amsterdam stijgt het aandeel Accell (peildatum 15 maart) ruim 15%. Er zijn twee analisten die het aandeel volgen met een gemiddelde aanbeveling 'buy' en een koersdoel van €21,75. Dat ligt dus onder het huidige niveau.

Accell Group richt zich op de  midden- en hogere segmenten van de markt voor fietsen en fietsonderdelen en -accessoires. We zijn we de Europese marktleider in elektrische fietsen en de Europese nummer twee in fietsonderdelen- en accessoires. Bekende fietsmerken die we in portefeuille hebben zijn onder meer Babboe, Batavus, Diamondback, Haibike, Ghost, Koga, Lapierre, Raleigh, Sparta en Winora. XLC is ons merk voor fietsonderdelen- en accessoires. Verspreid over achttien landen werken bij ons circa 3.000 mensen op gebieden als ontwikkeling en design, logistiek en assemblage en marketing en verkoop. Onze fietsen en aanverwante producten vinden hun weg naar dealers en consumenten in meer dan tachtig landen wereldwijd. In 2018 verkochten we circa 1,1 miljoen fietsen bij een omzet van meer dan € 1 miljard. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Heerenveen. Aandelen Accell Group worden verhandeld op de officiële markt van Euronext Amsterdam en zijn opgenomen in de Amsterdam Smallcap-index (AScX).