Ex-dividend overzicht Nederlandse aandelen zomer 2019

Unibail moet nog ex-dividend in juli
Veel Nederlandse aandelen zijn reeds ex-dividend gegaan dit jaar. Toch volgen er de komende weken nog een aantal bekende namen die hun dividend nog moeten uitkeren. Bekijk het overzicht.

Het is bekend dat de meeste Nederlandse aandelen tussen april en eind mei ex-dividend noteren. Vaak wordt er ook slechts één keer per jaar dividend uitgekeerd. Ook een halfjaarlijks dividend komt veel voor in tegenstelling tot een kwartaaluitkering, wat altijd nog een zeldzaamheid is.

Onder meer Shell, Unilever en Wereldhave betalen hun aandeelhouders vier keer per jaar dividend. Voor de overige Nederlandse aandelen zult u het in veel gevallen moeten doen met slechts één betaling per jaar.

Een aantal aandelen moet in 2019 nog ex-dividend noteren. Vandaag (31 mei) is dat bijvoorbeeld verzekeraar NN Group, die halfjaarlijks uitkeert. Ook in juni en juli zijn er nog een aantal aandelen die ex-dividend noteren, bekijk hieronder het beknopte overzicht.

7 juni: Hunter Douglas
3 juli: Unibail-Rodamco
12 juli: Lucas Bols
23 juli: Acomo
30 juli: Wereldhave

Van de bovengenoemde aandelen keert Hunter Douglas als enige jaarlijks uit. Bovendien gaat het om een dividend in dollars voor de raambekleder bekend van onder meer Luxaflex. In het ex-dividend overzicht op deze website kunt u precies zien welk dividend er wordt uitgekeerd door de bovengenoemde bedrijven.