Heineken verhoogt interim dividend 2019 met 8,5%

Bierbrouwer Heineken, opgenomen in de AEX-index, betaalt dit jaar een interim dividend van 64 cent per aandeel, ofwel 8,5 procent meer dan een jaar geleden.

Aandeelhouders Heineken kregen een flinke koersdaling voor hun kiezen na de jongste kwartaalcijfers die slechter waren dan verwacht. Wel is een beloning in de vorm van een hogere dividenduitkering in 2019, met een interim dividend van €0,64 per aandeel, tegen €0,58 in 2018.

Eerder werd het slotdividend ook al verhoogd door Heineken, dat begin mei nog €1,01 per aandeel uitkeerde, goed voor een nieuw record. Heineken zal op 31 juli ex-dividend noteren. De betaalbaarstelling van het interim dividend vindt plaats op 8 augustus 2019.


Op de beurs presteert Heineken dit jaar prima met een koerswinst van 27%. Het nieuwe geschatte jaarlijkse dividend levert een dividendrendement van 1,7% bruto op bij de huidige beurskoers van 97 euro.

Heineken NV is een Nederlandse multinational in de bier- en drankensector en is actief in meer dan 178 landen. Met een totaal biervolume van meer dan 200 miljoen hectoliter behoort Heineken tot de grootste brouwerijen van de wereld, na het Belgische Anheuser-Busch InBev. Daarnaast is Heineken de grootste ciderproducent ter wereld. De productie vindt plaats in meer dan 140 brouwerijen in 71 landen.