ABN Amro verlaagt interim dividend in 2019

Aandeel ABN verlaagt slotdividend Beleggers in ABN Amro Bank NV ontvangen in 2019 een lager interim dividend van €0,60 per aandeel.

Vorig jaar keerde ABN nog een interim dividend van 65 eurocent per aandeel uit, later gevolgd door een slotdividend van 80 eurocent.Dit jaar ontvangen aandeelhouders 5 cent minder met een nieuw interim dividend van €0,60 per aandeel voor het boekjaar 2019. Op 9 augustus noteert ABN Amro ex-dividend voor het interim dividend, met een betaalbaarstelling op 2 september 2019.

Op de beurs in Amsterdam verliest AEX-aandeel ABN Amro dit jaar liefst 22,5% waarmee het één van de grootste dalers onder de hoofdfondsen in Nederland is in 2019.

Analisten oordelen overwegend positief over het aandeel ABN, dat desondanks naar een nieuw dieptepunt op de beurs is weggezakt. Slechts 1 analist zegt 'verkopen' en 11 experts adviseren kopen met ook nog eens 12 keer 'houden'.

ABN Amro Bank NV biedt verschillende bank- en financiële diensten, waaronder betalingen, sparen, beleggen, leningen, hypotheken en verzekeringen. De bank bedient zowel particuliere als zakelijke klanten. Het aandeel ABN heeft sinds eind 2015 opnieuw een beursnotering en betaalt sinds 2016 een dividend aan beleggers.