Signify verhoogt dividend in 2020 met bijna 4 procent

Het enkele jaren geleden van Philips afgesplitste Signify NV, het voormalige Philips Lighting, beloont aandeelhouders ook in 2020 weer met een hoger dividend. Het dividendrendement blijft hoog met bijna 5%.

Net als vorig jaar gaat het om een verhoging van zo'n 4%, waarmee het aandeel één van de hoogste dividendrendementen in Nederland biedt.


De lichtmaker betaalt een bruto dividend van 1,35 euro per aandeel over het jaar 2019, ofwel een verhoging van 3,8 procent ten opzichte van het voorliggende jaar toen er nog een dividend van 1,30 euro per aandeel werd uitgekeerd aan de aandeelhouders.

LEES OOK: Deze Belgische aandelen gaan als eerste ex-dividend in 2020

Signify zal normaal gesproken in mei ex-dividend noteren, net als in de voorliggende jaren. Echter moet de exacte datum nog wel worden aangekondigd, net als de datum dat het dividend betaalbaar gesteld wordt aan de aandeelhouder. Dat was in 2019 en 2018 telkens in de tweede helft van mei.

Bij een beurskoers van €29,24 biedt het aandeel Signify, opgenomen in de AEX-index, een geschat dividendrendement van 4,7%. Het aandeel Signify presteert in 2020 naar behoren met een plus van bijna 5% waarmee de AEX-index ruim wordt verslagen. De beurswaarde van het lichtbedrijf is nu 3,6 miljard euro.

Signify is de wereldmarktleider in verlichting voor professionals, consumenten en verlichting voor het Internet of Things. Dankzij onze energiezuinige verlichtingsproducten, systemen en services genieten onze klanten van superieure lichtkwaliteit, leven mensen veiliger en comfortabeler, werken bedrijven efficiënter en productiever en zijn steden leefbaarder.