Advanced Metallurgical Group verlaagt dividend 2019 met 20%

Aandeel AMG dividend boekjaar 2020
AMG, voluit Advanced Metallurgical Group NV, keert dit jaar een lager slotdividend van €0,20 per aandeel uit. Daardoor komt het totale dividend over boekjaar 20% lager uit dan een jaar eerder.Vorig jaar betaalde AMG nog een dividend van 40 eurocent per aandeel, bestaande uit een interim dividend en een slotdividend. Bij een beurskoers van €21,31 is het geschatte dividendrendement 2,4%.

De eerstvolgende ex-dividend datum is nog niet bekend. Advanced Metallurgical Group begon met het uitkeren van dividend over boekjaar 2016 en verhoogde sindsdien elk jaar het dividend. In 2020 is het dus voor het eerst na drie jaar van verhogingen dat aandeelhouders een dividendverlaging voor hun kiezen krijgen.

LEES OOK: Arcadis betaalt 19 procent meer dividend in 2020

Het aandeel AMG, opgenomen in de AMX-index, levert in 2020 zo'n 2,5% en doet het daarmee helemaal niet zo slecht indien afgezet tegen de beursindex en andere Nederlandse aandelen. Bij een koers van ruim 21 euro is de beurswaarde van het bedrijf bijna 660 miljoen euro.

Volgens onze informatie zijn er nu zes analisten die het aandeel AMG volgen met een gemiddelde aanbeveling 'kopen'.

Advanced Metallurgical Group (AMG) is een producent van speciale metalen, minerale producten en bijbehorende vacuümovensystemen. Het bedrijf biedt oplossingen voor de reductie van koolstofdioxide (CO2) voor verschillende industrieën en is actief in twee segmenten: kritische materialen en engineering. AMG is onder meer aanwezig in Duitsland, de Verenigde Staten, Brazilië en China en heeft sinds 2007 een beursnotering in Amsterdam.