Ahold Delhaize betaalt bijna 9% meer dividend over 2019

Aandeel Ahold Delhaize dividend 2019/2020
Supermarktbedrijf Ahold Delhaize heeft vandaag aangekondigd een dividend van €0,76 per aandeel uit te keren over boekjaar 2019. Dat betekent dat beleggers een slotdividend van 46 cent ontvangen in 2020.


Eerder keerde het Nederlands-Belgische bedrijf namelijk al een interim dividend van €0,30 per aandeel uit. Vandaag kwam Ahold met jaarcijfers en werd bekend dat het AEX-aandeel een totaal dividend van €0,76 over boekjaar 2019 zal uitkeren. Dat is een stijging van 8,6% ten opzichte van 2018 toen Ahold nog 70 cent dividend betaalde.
Proposed dividend of €0.76 for full year 2019, up 8.6% versus last year. This reflects our ambition to sustainably grow the dividend per share and represents a pay-out ratio of 44%, based on the expected dividend payment on underlying income from continuing operations, which is in line with our dividend policy. - bron: persbericht Ahold 12 februari
Ahold kondigt zijn cijfers en dividend zoals gebruikelijk aan in het Engels en laat tevens weten dat het dividend over 2019 neerkomt op een pay-out ratio van 44% (het percentage van de winst dat uitgekeerd wordt als dividend). Ook herhaalt Ahold vandaag zijn streven om een duurzaam groeiend dividend te willen uitkeren aan de aandeelhouder.

Een ex-dividend datum wordt nog niet genoemd voor het slotdividend, maar het ligt in de lijn der verwachting dat dit net als in de voorgaande jaren zo ergens halverwege april zal zijn. Vorig jaar noteerde het aandeel nog ex-dividend op 12 april. Ahold betaalt sinds 2019 een halfjaarlijks dividend en keerde eind augustus reeds het interim dividend van €0,30 per aandeel uit.


Bij een beurskoers van €22,30 biedt het aandeel Ahold een dividendrendement van 3,4% op basis van een jaarlijkse uitkering van 76 cent. Het aandeel Ahold Delhaize kwam in 2020 per saldo nog niet van zijn plaats met een koerswinst van slechts 0,02% op basis van de slotkoers van dinsdag.

Koninklijke Ahold Delhaize N.V. exploiteert supermarkten en andere winkels in Europa en de Verenigde Staten. In de Verenigde Staten is Ahold eigenaar van de ketens Stop & Shop New England, Stop & Shop New York Metro, Giant Landover, Giant Carlisle en Peapod. Ook merken zoals Food Lion en Hannaford vallen onder Ahold America. In Nederland is Ahold naast de Albert Heijn supermarkten ook actief met onder meer Gall & Gall en Bol.com.