Aandeel Aperam handhaaft dividend op €1,75 in 2020

Aperam wil ook in 2020 een basisdividend van 1,75 euro per aandeel uitkeren, zo maakte het staalbedrijf vandaag bekend tijdens de presentatie van de jaarcijfers.

Aperam keert per kwartaal uit, wat een dividend van €0,435 per drie maanden betekent.Aperam, dat een koerswinst van 8 procent laat zien op €29,24 na de jongste cijfers over het vierde kwartaal en heel 2019, geeft in zijn persbericht aan een basisdividend van €1,75 per aandeel te willen handhaven, mits dat wordt goedgekeurd door de aandeelhouders.

Vorig jaar betaalde Aperam precies dit dividend, verdeeld over vier kwartaaluitkeringen van 43,5 eurocent. Beleggers ontvangen dus elke drie maanden dit bedrag. De ex-dividend datums moeten nog worden aangekondigd.

LEES OOK: Melexis (België) wil slotdividend €0,90 per aandeel betalen over 2019

Wie belegt in het aandeel Aperam krijgt een hoog dividendrendement van 6,5% bij de huidige koers van ruim 29 euro. Let er wel op dat het bedrijf in het verleden het dividend al heeft verlaagd. Een gegarandeerde uitkering bestaat natuurlijk niet bij beursgenoteerde bedrijven.

Aperam is een wereldwijde speler in roestvrij, elektrisch en speciaal staal, met klanten in meer dan 40 landen. Het bedrijf is georganiseerd in de drie operationele segmenten: roestvrij staal en elektrisch staal, services en oplossingen en legeringen en specialiteiten. Amper heeft een platte roestvrij staal en elektrisch staalcapaciteit van 2,5 miljoen ton in Brazilië en Europa en is een leider in hoogwaardige speciale producten. Naast zijn industriële netwerk, verspreid over zes productiefaciliteiten in Brazilië, België en Frankrijk, heeft Aperam een sterk geïntegreerd distributie-, verwerkings- en dienstennetwerk en een unieke mogelijkheid om roestvrij en speciaal staal te produceren uit goedkope biomassa (houtskool gemaakt van zijn eigen FSC- gecertificeerde bosbouw).