IMCD verhoogt dividend in 2020 met 12,5%

Na een forse dividendverhoging in 2019 worden aandeelhouders IMCD opnieuw beloond met meer dividend. Dit jaar keert speciaalchemiebedrijf IMCD namelijk 90 cent per aandeel uit.


Dat is een verhoging van 12,5 procent ten opzichte van een jaar geleden toen IMCD nog een dividend van bruto €0,80 per aandeel uitkeerde. Dat was een verhoging van maar liefst 29% ten opzichte van 2018.

Aandeelhouders ontvangen op 13 mei 2020 een uitkering van €0,90 bruto per aandeel IMCD, wat bij een koers van 73 euro een dividendrendement van 1,2% geeft. Dat is overigens hetzelfde dividendrendement als een jaar geleden.

LEES OOK: Aalberts betaalt €0,80 dividend per aandeel in 2020

De ex-dividend datum is 11 mei 2020. Het aandeel IMCD, opgenomen in de AEX-index presteert in 2020 net als de bredere markt slecht met een koersverlies van 6% als gevolg van het coronavirus.

IMCD is marktleider in de marketing, verkoop en distributie van speciale chemicaliën en voedsel
ingrediënten. Haar productportfolio biedt chemicaliën voor onder meer bedrijven actief in de sectoren farmacie, persoonlijke verzorging, coatings, voeding en voeding, smeermiddelen, synthese, kunststoffen, wasmiddelen, landbouwchemicaliën, textiel, afval- en waterbehandeling, snijden en zandstralen, smaken en geuren, olie en gas en polijsten etc. IMCD is wereldwijd actief met business in onder meer Europa, Azië, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika en Australië.