Wolters Kluwer verhoogt dividend 2019 met ruim 22%

Wolters Kluwer, al jarenlang één van de grote uitblinkers op de Nederlandse beurs, betaalt in 2020 een slotdividend van €0,79 per aandeel. Het totale dividend over het afgelopen boekjaar is ruim 22 procent hoger dan een jaar eerder.


Met een dividendverhoging van 22,3% voor boekjaar 2019 beloont Wolters Kluwer, gespecialiseerd in informatie, software en diensten aan professionals in de juridische, zakelijke, fiscale, boekhoudkundige, financiële, audit-, risico-, compliance- en gezondheidszorgwereld, opnieuw met een forse dividendverhoging. Het totale dividend over boekjaar 2019 komt uit op €1,26 tegen €1,03 een jaar eerder.

De afgelopen jaren liep de beurskoers hard op, in lijn met de onderliggende resultaten en het dividend, dat door Wolters Kluwer al tientallen jaren op rij stapsgewijs wordt verhoogd. Het aandeel bereikte op 19 februari nog een hoogste koers ooit en zakte de afgelopen dagen weer terug in lijn met de brede markt als gevolg van het uitbrekende corona-virus.

Wolters Kluwer noteert op 27 april 2020 ex-dividend voor het slotdividend van €0,79 per aandeel. De betaalbaarstelling volgt op 20 mei 2020. Bij een beurskoers van €68,86 biedt het aandeel Wolters momenteel een dividendrendement van 1,8%.

LEES OOK: ASM International verhoogt dividend 2019 met 50%

Wolters Kluwer NV levert wereldwijd informatie, software en diensten aan professionals in de juridische, zakelijke, fiscale, boekhoudkundige, financiële, audit-, risico-, compliance- en gezondheidssector. De vier operationele divisies van het bedrijf zijn gebaseerd op strategische klantsegmenten: gezondheid; Belasting & Boekhouding; Bestuur, Risico & Naleving en Wettelijk en regelgevend. De geografische segmenten zijn Nederland, Europa, Noord-Amerika, Azië en de rest van de wereld. Het aandeel Wolters Kluwer is opgenomen in de AEX-index.