BAM wil in 2020 dividend van 2 cent betalen (-86%)

Aandeel BAM dividend boekjaar 2019
Koninklijke BAM Groep NV wil over boekjaar 2019 een dividend van €0,02 per aandeel uitkeren. Dat is een verlaging van bijna 86% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Koninklijke BAM keerde in 2019 nog een dividend van €0,10 per aandeel uit. Dit jaar moeten aandeelhouders het met aanzienlijk minder doen. Wat heet: de uitkering keldert met om precies te zijn 85,7 procent naar slechts 2 cent per aandeel. Op een huidige beurskoers van €2,10 geeft dat evenwel nog steeds een dividendrendement van bijna 1%.


Het dividendvoorstel van € 0,02 komt volgens BAM neer op een uitkering in contanten van 46% van het nettoresultaat. Een ex-dividend datum is nog niet bekend gemaakt. Vorig jaar ging BAM ex-dividend op 23 april 2019 met een betaalbaarstelling op 15 mei 2019. Dit jaar zal dat rond dezelfde periode vallen normaal gesproken.

Het AMX-aandeel BAM levert in 2020 bijna 20% in op de beurs in Amsterdam. Daardoor resteert een actuele markwaarde van €613 miljoen. Volgens onze informatie zijn er nu 6 analisten die het aandeel BAM volgen met een gemiddelde aanbeveling 'kopen'. Tegenover twee adviezen 'strong buy' staan vier adviezen 'hold' met een gemiddeld koersdoel van €2,84. Dat ligt daarmee inmiddels ruim 35% boven de actuele beurskoers van het aandeel BAM.

LEES OOK: TKH Group verhoogt dividend in 2020 met 7%

Qua dividend kent BAM een zeer wisselvallige historie met een uitkering die de afgelopen jaren verschillende keren fors werd verlaagd en verhoogd. Met een uitkering van €0,14 over boekjaar 2018 werd het recorddividend van €0,16 dat BAM over 2011 betaalde weer benaderd. Dit jaar echter gaat het dividend weer fors terug naar €0,02. Sinds 2010 verlaagde BAM het dividend nu in totaal 5 keer, wat inclusief het jaar 2014 is toen er helemaal geen dividend werd uitgekeerd.

Koninklijke BAM Groep NV is een bouwbedrijf dat zich richt op de bouwsector middels civieltechnische, mechanische en elektrische diensten. Het bedrijf is actief in vier segmenten: het segment Bouw en mechanische en elektrische diensten richt zich op niet-residentiële en residentiële bouwwerkzaamheden; het segment Civiele techniek voert wereldwijd civieltechnische producten op maat uit, het segment Vastgoed ontwikkelt eigenschappen, zoals eengezinswoningen, en via het PPP-segment is de onderneming actief in de sectoren wegen, spoorwegen, onderwijs, gezondheidszorg, justitiële en algemene huisvesting. BAM is actief in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België en Ierland.