ING schrapt dividend in 2020 vanwege coronavirus

Ook ING schrapt dan toch het eerder voorgestelde dividend over boekjaar 2019. Dit alles nadat de ECB dit weekend een verzoek deed aan Europese banken om geen dividend uit te keren in verband met COVID-19.

In februari kondigde ING nog aan een slotdividend van 45 eurocent te willen betalen over boekjaar 2019. Daar gaat nu dus een streek doorheen, waarmee een reeds uitgekeerd dividend van €0,24 per aandeel resteert.


Dit weekend deed de Europese Centrale Bank (ECB) een oproep aan Europese banken om vooral geen dividend uit te keren in verband met het coronavirus. Daar werd massaal gehoor aan gegeven met onder meer dividendverlagingen door ABN Amro, Rabobank en het Belgische KBC Groep.

Naast het passeren van het slotdividend liet ING ook weten niet te verwachten later dit jaar een interim dividend uit te keren. Pas na 1 oktober zal ING weer kijken naar een eventueel dividendvoorstel, zo liet het bankbedrijf vandaag weten.

BEKIJK HIER HET OVERZICHT VAN DIVIDENDVERLAGINGEN IN 2020

ING Group NV is een wereldwijde bank met een sterke Europese basis met 53.000 medewerkers. Deze bedienen ongeveer 38,4 miljoen klanten, zakelijke klanten en financiĆ«le instellingen in meer dan 40 landen. De producten van ING omvatten spaargeld, betalingen, beleggingen, leningen en hypotheken in de meeste van de retailmarkten van het bedrijf. De Wholesale Banking-klanten krijgen gespecialiseerde kredietverlening, op maat gemaakte bedrijfsfinanciering, oplossingen voor schuld- en aandelenmarkten, betalingen & cash management en handels- en treasury-diensten.