Unibail-Rodamco-Westfield verlaagt dividend met 50% door coronacrisis

Nadat Unibail-Rodamco-Westfield in februari nog een dividend van €10,80 per aandeel voorstelde voor boekjaar 2019/2020 is het vastgoedbedrijf nu toch gedwongen het dividend fors te verlagen.

Eind deze maand zal nog wel een interim dividend van €5,40 per aandeel worden uitgekeerd door Unibail, dat in zwaar weer zit door de sluiting van veel winkels en winkelcentra waardoor de huuropbrengsten van het bedrijf onder druk staan.


Unibail-Rodamco-Westfield heeft daarom enkele uren geleden bekend gemaakt het slotdividend niet te betalen dit jaar. Dat betekent dat het dividend in 2020 met 50 procent wordt verlaagd. Vandaag noteert het aandeel ex-dividend voor het enige interim dividend van €5,40. Daarna moeten aandeelhouders maar afwachten hoeveel ze uitgekeerd gaan krijgen de komende jaren.

LEES OOK: Unibail-Rodamco-Westfield houdt dividend op €10,80 in 2020

Unibail-Rodamco-Westfield is de belangrijkste wereldwijde ontwikkelaar en exploitant van vlaggenschipbestemmingen, met een gewaardeerde portefeuille voor € 65,3 miljard op 31 december 2019, waarvan 86% in de detailhandel, 6% in kantoren, 5% in congres- en tentoonstellingslocaties en 3% in diensten. Momenteel bezit en exploiteert de Groep 90 winkelcentra, waaronder 55 Flagships in de meest dynamische steden in Europa en de Verenigde Staten. De centra verwelkomen 1,2 miljard bezoeken per jaar. Aanwezig op 2 continenten en op 12 landen, Unibail-Rodamco-Westfield biedt een uniek platform voor retailers en merkevenementen, en biedt een uitzonderlijke en voortdurend vernieuwde ervaring voor klanten. Met de steun van zijn 3.600 professionals en een ongeëvenaarde staat van dienst en knowhow, Unibail-Rodamco-Westfield is ideaal gepositioneerd om superieure waarde te genereren en projecten van wereldklasse te ontwikkelen. De Groep heeft een ontwikkelingspijplijn van € 8,3 miljard