Heineken betaalt geen interim dividend in 2020 vanwege corona

Aandeel Heineken interim dividend 2020 geschrapt
Bierbrouwer Heineken zal dit jaar geen interim dividend uitkeren vanwege het coronavirus. Het AEX-aandeel noteert in mei ex-dividend voor het slotdividend voor boekjaar 2019.

Heineken zal wel gewoon het eerder voorgestelde slotdividend van €1,04 per aandeel uitkeren over boekjaar 2019 en stelt wat dat betreft beleggers niet teleur door net als veel andere Nederlandse beursgenoteerde bedrijven het dividend helemaal te schrappen of een eerder voorstel weer in te trekken. Heineken heeft het momenteel erg lastig omdat alle festivals, concertzalen, stadions, kroegen en restaurants zijn gesloten, wat het bedrijf enorm veel omzet kost.

Wel laat Heineken vandaag weten bij de publicatie van de voorlopige cijfers over het eerste kwartaal van 2019 dat aandeelhouders geen interim dividend zullen ontvangen in 2020 als Heineken in augustus met halfjaarcijfers komt. Daarmee wijkt de bierbrouwer af van het dividendbeleid.

"HEINEKEN is well prepared to meet its financial commitments, including the €1 billion bond maturing on 4 August 2020 and the final dividend for 2019  corresponding to €1.04 per share on 7 May 2020, subject to the approval of the Annual General Meeting on 23 April 2020. HEINEKEN will deviate from its dividend policy and will not pay an interim dividend following its half year results in August 2020." - bron: persbericht Heineken 22 april 2020 

Heineken zal op 27 april ex-dividend noteren voor het slotdividend 2019 van €1,04 per aandeel. Een interim dividend zal begin augustus worden overgeslagen. Vorig jaar betaalde Heineken nog een interim-dividend van €0,64 per aandeel. Het slotdividend komt neer op een dividendrendement van 1,4% voor het aandeel bij een slotkoers van €75 vandaag.

Als Heineken daadwerkelijk het interim dividend passeert en later dit jaar niet alsnog inhaalt met bijvoorbeeld een hoger slotdividend zal er een einde komen aan een reeks van ruim 10 jaar waarin de bierbrouwer het dividend niet heeft verlaagd.


Op de beurs in Amsterdam daalt het aandeel Heineken in 2020 inmiddels precies 21%, waarmee de beurswaarde uitkomt op €44,6 mrd. Analisten zijn nog altijd overwegend positief over Heineken met 9 koopadviezen, 12 keer houden en drie keer verkopen.

Heineken NV is een Nederlandse multinational in de bier- en drankensector en is actief in meer dan 178 landen. Met een totaal biervolume van meer dan 200 miljoen hectoliter behoort Heineken tot de grootste brouwerijen van de wereld, na het Belgische Anheuser-Busch InBev. Daarnaast is Heineken de grootste ciderproducent ter wereld. De productie vindt plaats in meer dan 140 brouwerijen in 71 landen.