Deze Nederlandse aandelen gaan nog ex-dividend in 2020

Deze nederlandse aandelen gaan nog ex-dividend in 2020
In april en mei gaan veel aandelen in Nederland ex-dividend
Veel aandelen in Nederland schrapten de afgelopen weken hun dividend vanwege de COVID-19 pandemie. Toch zijn er nog genoeg AEX, AMX en AsCX aandelen die gewoon ex-dividend zullen noteren in 2020. We zetten alles op een rijtje.

De afgelopen weken deden wij hier uitgebreid verslag van de tientallen Nederlandse aandelen die hun dividend schrapten of verlaagden vanwege de coronacrisis. Als laatste waren dat Wereldhave, Kendrion en verzekeraars NN Group en ASR Nederland.

Normaal gesproken begint het dividendseizoen in Europa en dus ook in Nederland zo rond halverwege april en loopt dit door tot medio juni, wanneer de meeste bedrijven ex-dividend noteren met een betaalbaarstelling van dat dividend enkele dagen of weken later.

NEDERLANDSE AANDELEN EX-DIVIDEND IN APRIL 2020
In Nederland is het dividendseizoen 2020 inmiddels ook al geruime tijd in volle gang, met in april onder meer SBM Offshore, Ahold Delhaize en KPN die ex-dividend noteerden. Dat is echter nog maar het begin want deze week barst het vuurwerk pas echt goed los.

Op 23 april is het eerst Vopak dat ex-dividend noteert voor €1,15 per aandeel. Het tankopslagbedrijf keert één keer per jaar dividend uit en biedt beleggers momenteel een dividendrendement van 2,3%. Een dag later, op vrijdag 24 april 2020, zullen RELX en ASML ex-dividend noteren.


Volgende week, op maandag 27 april volgen ook Wolters Kluwer, Akzo Nobel en Heineken en de maand april wordt afgesloten met Grandvision, ForFarmers en Flow Traders die alledrie op 28 april ex-dividend gaan.

MEI IS DE EX-DIVIDEND MAAND IN NEDERLAND
Het gaat in mei pas echt goed los met traditiegetrouw verreweg het grootste aantal Nederlandse aandelen dat ex-dividend gaat. Onder meer Philips, BESI, AMG, TKH, IMCD, DSM, Corbion, Shell, Aperam, ASMI en HAL Trust zullen ex-dividend noteren in mei. Van alle genoemde aandelen is er ééntje met een dividendrendement van meer dan 10%: Shell. Het oliebedrijf betaalt al jarenlang een stabiel dividend uit van $0,47 per aandeel, wat omgerekend wordt naar euro's voor de Nederlandse aandeelhouder. Door de sterke koersdaling (-38%) is het dividendrendement van AEX-aandeel Shell nu maar liefst 10,7%.

Eén aandeel zal in juni ex-dividend noteren: Hunter Douglas. Het bedrijf achter het merk Luxaflex keert dit jaar een dividend uit van €2,10 per aandeel, wat bij een beurskoers van €40,70 goed is voor een dividendrendement van 5,2%. Op 5 juni 2020 noteert Hunter Douglas ex-dividend. Het dividend zal dit jaar met 5% worden verhoogd door de raambekleder.

In het ex-dividend overzicht op deze website hebben we alle momenteel bekende ex-dividend datums voor de Nederlandse beurs op een rijtje gezet. Wel willen we opmerken dat het om een voorlopige agenda gaat die wij zo goed mogelijk proberen bij te houden. Gezien het grote aantal dividendverlagingen en annuleringen in 2020 kunnen we echter niet garanderen dat we alle wijzigingen correct hebben verwerkt. Doe dan ook altijd zelf goed uw huiswerk en kijk op de website van het bedrijf waarin u belegt of er dit jaar uit wordt gekeerd en zo ja, hoeveel.